Salam perjuanganTarikh keramat 7 haribulan Januari 2009 merupakan tarikh bersejarah buat akhawat di Mesir. Kelahiran seorang bayi yang comel benar-benar membuatkan hati kami di Bumi Anbiya’ ini gembira berbaur duka. Duka dengan nasib ummat Islam di Bumi Palestin. Menurut sahabat kami yang baru sahaja lepas bersalin ini, ramai para ibu di sana meninggal dunia kerana kekurangan peralatan sewaktu melahirkan anak. Adinda kepada Huzaifah dan Umniyyah pula lahir dalam keadaan yang sempurna berbanding mereka. Kita amat beruntung dan mesti bersyukur dengan keselesaan pemberian Allah. Daripada amatan kami, wajah si kecil yang baru melihat dunia itu tampak matang, seolah-olah memikirkan sesuatu perkara besar. Semasa dia dalam kandungan, ibunya sering mengikuti perkembangan tentang ummat Islam di Palestin. Harapa moga dia menjadi seorang mujahid soleh. Ya Allah, selamatkan bumi Palestin!

Ingatlah wahai sahabat sekelian, tatkala segelintir ummat Islam yang ingin menghantar pejuang bagi membantu Palestin mereka berkata “Pulanglah, biar kami yang mempertahankan Al-Quds. Didiklah anak-anakmu dengan baik kerana merekalah yang akan menyambung perjuangan kami nanti!”

Betapa teguhnya pendirian mereka yang sedang mempertahankan Al-Quds. Betapa tingginya harapan mereka pada kita. Kenapa? Kerana mereka percaya bahawa janji Allah itu pasti!

Allahummansurna mujahideena fi falastin..

Advertisements